Akcija za najugroženije

Usled pandemije virusa COVID-19 i proglašenja vanrednog stanja u državi, romska zajednica se našla u situaciji u kojoj se većina borila sa načinima da prežive. Siromašni, ali veoma vredni do proglašenja vanrednog stanja, borili su sakupljajući sekundarne sirovine i radom na sezonskim poslovima da prikupe dovoljno za egzistenciju cele porodice. Međutim, proglašenjem vanrednog stanja i policijskog časa to im je onemogućeno i na žalost bili su u situaciji u kojoj više nisu bili u mogućnosti da obezbede osnovno za svoju porodicu.

Forum Roma Srbije je pokrenuo akciju donacija za najugroženije i uz novčanu podršku solidarnih građana i rad aktivista na terenu uspeo je da snadbe osnovim namirnicama i sredsvima za higijenu 10 mnogočlanih porodica u naseljima u Novom Sadu – Veliki Rit, Mali Beograd kao i u Beočinu.

Humanitarni paketi nisu dovoljni da ovim porodicama obezbede egzistenciju i reše njihove probleme, ali doprineli smo da makar naredno kratko vreme ne spavaju gladni. Naše malo, nekome znači mnogo!