Forum Roma Srbije na okupljanju povodom Prvog maja na ulicama Beograda

prvimaj3
01/05/2015 – Forum Roma Srbije učestvovao je u obeležavanju Prvog maja u Beogradu zajedno sa organizacijama članicama Levog samita Srbije (LSS) i njihovim simpatizerima i simpatizerkama.

Nekoliko stotina okupljenih koji su se odazvali pozivu Levog samita Srbije krenuli su šetnjom od Glavne pošte ka Domu sindikata gde su se pridružili skupu u organizaciji Saveza Samostalnih Sindikata Srbije i UGS Nezavisnost.

Iza glavnog transparenta LSS-a „Protiv mera štednje i privatizacije – Sloboda, jednakost, solidarnost“, učesnici su nosili transparente sa parolama i crvene zastave, zastave zelenih, zastave duginih boja kao i romska zastava.

Protest je završen na Slaviji gde je blok Levog samita položio stotinu karanfila u slavu Dimitrija Tucovića uz pevanje himne LSS-a „Padaj silo i nepravdo“.

Osim poštovanja tradicije radničke borbe, Levi samit Srbije ističe da je neophodno suprotstaviti se daljim dužničkim aranžmanima sa MMF-om, zaustavititi procese privatizacije i boriti se za poboljšanje položaja radničke klase. (izvor: tacno.net)

Levi samit Srbije će i dalje učestvovati u radničkim borbama, otvoreno se suprotstavljajući kapitalističkoj politici i ekonomiji, stoji u saopštenju LSS.

Forum Roma Srbije smatra da je borba za romska prava neodvojiva od borbe za prava radnika.