ROMOLOGIJA: Koncert grupe KAL i izložba „Da li znaš ko sam ja?“

romologija

27.3.2015. (Mikser House) – Grupa KAL, prepoznatljiva po specifičnom spoju tradicionalne romske muzike i modernih muzičkih formi, održaće koncert u Mikser hausu 7. aprila.

Događaj pod nazivom „Romologija“, koji se organizuje povodom obeležavanja Svetskog dana Roma (8.4.), pored koncerta grupe KAL biće obogaćen interaktivnom postavkom „Da li znaš ko sam ja“ koja se bavi istorijom romskog naroda, poznatim Romima sveta, temom Roma u svetskoj kinematografiji i dr. Organizator događaja je Romski kulturni centar koji se od osnivanja 1998. godine bavi promovisanjem romske kulture i umetnosti.

KAL je počeo sa radom 2001, a već sa debitantskim albumom snimljenim 2006. stiče popularnost na world music sceni.

Bend je nastupao na velikom broju muzičkih festivala, kao i sa brojim bendovima i muzičarima iz različitih zemalja, među kojima se izdvajaju Gogol Bordello i Sami Jafa (basista grupa New York Dolls, Michael Monroe’s band, Hanoi Rocks) koji je boravio u Srbiji snimajući film o romskoj muzici u serijalu „Sound Tracker“, a Dragan Ristić i grupa KAL su bili vodiči kroz ovu filmsku avanturu. Trejler možete pogledati preko linka:http://areena.yle.fi/tv/2369560

Otvaranje izložbe je 7.aprila u 20.30, koncert počinje u 21.00.